Odense City

Munke mose

Munke Mose anvendes hovedsageligt til spontant friluftsliv, dog undtaget faste traditioner som 1. maj-arrangementer og sidste skoledag.

Legepladsen i mosen er særlig populær. Her er en række kendte små naturelementer som fugle, fisk, åkandeblade, brudelys og sommerfugle gjort store og anvendelige for leg.

Imac
Imac

Kongens Have

Kongens Have er en kongelig ramme for leg, picnic og sommerkoncerter, en dejlig grøn entre og velkomst til byens borgere og gæster. Den er Odenses vigtigste grønne område og forbindelse mellem centrum, banegårdcenteret og havnen.

Odeon (Odenses nye musikhus)

ODEON er blandt de største møde- og eventsteder i Odense og er et enestående valg for alle typer af begivenheder. ODEON betegnes som "Det Levende Hus" med fremragende scene- og konferencefaciliteter, der har samlet Syddansk Musikkonservatorium, Skuespiluddannelsen Odense, Odense Teater, detailhandel, en café og ungdomsboliger under ét tag. ODEON bygger bro mellem erhvervs- og kulturlivet og danner en moderne og innovativ ramme om både kulturelle og kommercielle aktiviteter midt i landet. Med 1.740 siddepladser eller 3.000 ståpladser i Store Sal, er ODEON ét af de største kulturhuse i Danmark.

Beliggenheden i Odense Centrum skaber et unikt møde- og konferenceepicenter i ODEON. Kun 5 minutter væk fra Odense Banegård

Imac
Imac

Den Fynske Landsby

Et besøg i Den Fynske Landsby er som en tur på landet i digteren H.C. Andersens tid. Museet består af en række gårde og huse, der alle oprindelig har stået i landsbyer rundt om på Fyn og øerne. Her er genskabt et miljø med de for Fyn så karakteristiske bindingsværksbygninger, med blomstrende haver, med hegn og husdyr, gadekær og bygade - alt sammen omgivet af dyrkede marker.

H.C. Andersens Hus

Det i dag ikoniske gulkalkede hjørnehus var i begyndelsen af 1800-tallet beliggende i den fattigste del af Odense, og hovedparten af kvarterets indbyggere tilhørte den laveste sociale klasse - det var soldater, daglejere, fattigfolk og tiggere, der skaffede sig mad på bordet ved tilfældigt arbejde.

Det er i disse omgivelser, at H.C. Andersen er født. I fødehjemmet boede der dengang op til fem familier. Siden 1908 har huset været en del af museet H.C. Andersens Hus.

Imac